Liam Neeson

Liam Neeson akan mengundur diri dan bersara dari genre aksi, namun dia mempunyai rancangan lain pada masa akan datang apabila bintang filem Taken ini mencapai usia 70 tahun.

Watak ikonik Liam Neeson sebagai seorang bapa dalam misi untuk menyelamatkan anak perempuannya dalam filem Taken mungkin telah ditayangkan sedekad yang lalu, tetapi ia masih menjadi sebahagian besar daripada Liam Neeson sebagai seorang pelakon.

Liam Neeson

Walaupun Neeson melihat kejayaan yang besar dalam genre ini, sudah tiba masanya untuk dia merehatkan tubuhnya dari filem aksi.

Menurut temu bual bersama Entertainment Tonight, Neeson mengatakan bahawa dia merancang untuk kembali ke genre filem yang lebih biasa dengannya setelah filem aksi semasa dan akan datang selesai.

Selepas dua lagi filem aksi, saya fikir untuk berlakon dalam genre komedi romantik Inggeris,” Neeson berkata, mencadangkan dia ingin memainkan watak seperti seorang datuk.

Sebelum Neeson menjadi terkenal sebagai bintang aksi, dia telah berlakon dengan sangat baik dalam filem komedi romantik. Dia telah memegang watak sebagai Daniel, seorang duda yang penyayang dan menjaga anaknya dalam filem Love Actually.

Liam Neeson

Oleh itu, tidak hairan jika Neeson mahu kembali berlakon dalam genre romantik selepas semua lakonannya dalam filem aksi berakhir.

Walaupun kerjaya Neeson dalam filem aksi masih belum berakhir buat masa ini, dia memberi tumpuan kepada filem Netflix yang terbaru iaitu The Ice Road.

Liam Neeson

The Ice Road mengisahkan tentang seorang pemandu ais berada dalam misi untuk menyelamatkan nyawa pelombong yang terperangkap setelah ditembak di Lake Winnipeg.

Saksikan The Ice Road yang akan ditayangkan pada hari jumaat, 25 Jun, di Netflix.

Sumber 1 & Sumber 2

Baca Seterusnya: Setelah Sekian Lama, Nicolas Cage Kembali Dalam Filem Terbaru Berjudul “Pig”